ELLY’S review

img

EEN ANDERE WAARHEID

LUCIE WHITEHOUSE

Review

Hannah is dolgelukkig met haar Mark. Maar hoe goed kent ze hem eigenlijk? Lucie Whitehouse schreef met Een andere waarheid een psychologische thriller die onder je huid kruipt. Voor de liefhebbers van Nicci French!

In de smakelijke psychologische thriller Een andere waarheid schrijft Lucie Whitehouse het klassieke verhaal van een vrouw die al haar schepen achter zich verbrandt om bij de man van haar dromen te gaan wonen. In het geval van Hannah Reilly en haar Mark gaat het vervolgens heel erg mis.
Op een stormachtige avond rijdt Hannah naar Heathrow om haar man Mark romantisch op te halen, maar hij is nergens te bekennen. Tijd voor wat flashbacks: Hannah is vanwege haar grote liefde vanuit New York naar Londen verhuisd. Vijf maanden woont ze nu samen met Mark, in zijn grote huis in de dure wijk Fulham. Ze probeert in haar nieuwe woonplaats naarstig een baan in de reclamewereld te vinden - geen sinecure tijdens de economische crisis. Ze vindt het lastig om financieel geheel afhankelijk van Mark te zijn - zoals haar paranoïde moeder dat van haar vader was, met alle gevolgen van dien.
Mark meldt zich, met allerlei excuses voor zijn no show. Hij moet vanwege werk in New York blijven. Van zijn secretaresse hoort Hannah echter dat hij tegen haar heeft gezegd dat hij het weekeinde samen met Hannah in Rome zou doorbrengen. Hannahs gedachten gaan onmiddellijk met haar op de loop: is er een andere vrouw in het spel? Snuffelend in Marks papieren ontdekt ze dat hij recentelijk enorme bedragen heeft opgenomen én haar spaarrekening heeft leeggeplunderd. Paniek maakt zich van haar meester. 'Ze zweette, besefte ze, haar oksels waren vochtig, en er schoot een hele reeks adjectieven door haar hoofd: berooid, werkloos, machteloos. Genaaid.' En dit blijkt nog maar het topje van de ijsberg te zijn. Hoe goed kent ze haar man eigenlijk?
Probeert Mark Hannah met het dubbelleven dat hij blijkt te leiden te beschermen of te gronde te richten, dat is de vraag. En het antwoord daarop verstrekt Lucie Whitehouse pas heel laat in Een andere waarheid.

Lucie Whitehouse (1975) komt oorspronkelijk uit Engeland, maar woont nu in Brooklyn, New York. Nadat ze een aantal jaar als literair agent had gewerkt, begon ze thrillers te schrijven. In de uiteindelijke versie van Een andere waarheid staan zoveel leugens, zei ze in een interview, dat het zelfs met een uitgebreid schema aan de muur nog lastig was om bij te houden wat binnen het verhaal op bepaalde momenten de waarheid was!

Andere fijne boeken van Lucie Whitehouse
Het huis bij nacht
Onder de huid