Privacy- en cookieverklaring

Verklaring van Elly’s Choice B.V., Herengracht 493, 1017 BT Amsterdam.

 

Bij het gebruik van onze website ellyschoice.nl en de diensten van Elly’s Choice worden in sommige gevallen persoonsgegevens gebruikt. Bij dit gebruik wordt steeds gehandeld in overeenstemming met privacy regels die zijn neergelegd in onder andere de Wet bescherming persoonsgegevens en de Telecommunicatiewet. Hieronder in deze Privacy- en cookieverklaring zetten wij uiteen hoe wij omgaan met persoonsgegevens en cookies.

 

Mocht je nog nadere vragen hebben dan kun je je wenden tot Elly’s Choice B.V., Herengracht 493, 1017 BT Amsterdam. Per e-mail zijn wij bereikbaar op: klantenservice@ellyschoice.nl.

 

Welke gegevens verwerken wij?

Om gebruik te kunnen maken van onze diensten is het nodig een account aan te maken. Dit kan op twee manieren: je kunt je registreren met je e-mailadres of door je Facebook login te gebruiken. Als je een account aanmaakt met je e-mailadres, krijgen wij de beschikking over dit e-mailadres. Als je door middel van Facebook inlogt, krijgen wij slechts die gegevens waarvan jij aan Facebook toestemming hebt gegeven dat Facebook die kan delen met derden. Voor meer informatie over de privacy voorwaarden van Facebook, verwijzen we je naar https://www.facebook.com/about/privacy.

 

Bij het aanmaken van een account vragen we je om nadere gegevens zoals naam, geboortedatum en geslacht. Verder verzamelen wij geautomatiseerd gegenereerde informatie over het surfgedrag op de onze website. Deze informatie bestaat onder meer uit het IP-adres en sessie-cookies. Over deze cookies vind je hieronder meer.

 

Voor welke doeleinden worden de gegevens gebruikt?

Uitvoering van de overeenkomst

De verkregen persoonsgegevens gebruiken wij voor de uitvoering van de overeenkomsten met de betrokken abonnees en bezoekers. Denk daarbij aan het versturen van nieuwsbrieven (bijvoorbeeld de periodieke nieuwsbrief met daarin de nieuwe eBooks die je kunt downloaden) en het bepalen van op maat gemaakte speciale aanbiedingen etc. Je leeftijd en geslacht zijn daarbij van belang omdat wij daarmee kunnen beoordelen welke eBooks, of andere producten mogelijkerwijs jouw interesse zullen hebben en omdat we je misschien wel een cadeautje voor je verjaardag willen sturen.

 

Verder kunnen wij je e-mailadres, of de gegevens die wij aan Facebook onttrekken gebruiken om met je te communiceren over je account, of over de bevestiging van een bestelling en de voortgang daarvan.

 

Reviews

Wij stellen het erg op prijs als je een recensie wilt schrijven over een eBook. Wil je een recensie schrijven dan kun je op onze website per eBook je mening geven. Je kunt ook een eBook met sterren beoordelen. Bij het plaatsen van de recensie kun je kiezen welke naam daarbij zal worden vertoond. Elly's Choice houdt bij wie welke recensie schrijft en controleert de inhoud daarvan op taalgebruik.

 

Beveiliging

De eBooks die wij ter beschikking stellen bevatten geen DRM (kopieerbeveiliging). Daardoor zijn de eBooks gemakkelijk te downloaden en te gebruiken op verschillende apparaten. Voor de beveiliging van onze eBooks maken wij net als bijna alle andere aanbieders van eBooks gebruik van gestandaardiseerde zichtbare en onzichtbare watermerken, waarbij ook persoonsgegevens worden gebruikt. De eBooks die je hebt gedownload zullen bijvoorbeeld voorzien zijn van een zogenaamde ‘Ex-libris’. Dit is een weergave van jouw accountgegevens op de eerste pagina van het ePUB bestand.

 

Statistische gegevens

De gegevens die wij verkrijgen in verband met het gebruik door abonnees en bezoekers van onze website gebruiken wij ook voor het verzamelen van (geanonimiseerde) statistische gegevens. Dit doen wij om inzicht te krijgen in het gebruik van onze diensten, de website en de samenstelling van onze doelgroep. Zo kunnen wij onze producten verbeteren en onze dienstverlening optimaliseren. Denk daarbij bijvoorbeeld aan geanonimiseerde gegevens over het geslacht en de gemiddelde leeftijd van onze abonnees. Dat is natuurlijk van belang voor welke eBooks of andere producten wij zullen aanbieden.

Overig gebruik

Voor het overige gebruiken wij de persoonlijke gegevens uitsluitend als daarvoor de uitdrukkelijke toestemming is verkregen van de betrokkene.

 

Nieuwsbrieven

Wij sturen klanten nieuwsbrieven over onze eBooks en andere producten. Zo sturen wij elke maand aan onze abonnees een nieuwsbrief waarin wij onder andere aangeven welke eBooks je vanaf dat moment kunt downloaden. Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je dat eenvoudig regelen. In elke nieuwsbrief wordt aangegeven op welke manier je je hiervoor kunt afmelden. Ook bieden wij op je account-pagina de mogelijkheid om je aan of af te melden voor (persoonlijke) aanbiedingen en andere notificaties.

 

Doorgifte aan derden

Uitvoeren van overeenkomsten

Wij kunnen verkregen persoonsgegevens aan anderen doorgeven voor zover dit met het oog op de hierboven omschreven doeleinden noodzakelijk is voor de uitvoering van overeenkomsten. Je kunt daarbij bijvoorbeeld denken aan het leveren van bestellingen.

 

Statistische gegevens

Wij kunnen de hierboven genoemde geanonimiseerde statistische gegevens verstrekken aan derden. Uitgevers die onze eBooks leveren zullen bijvoorbeeld deze gegevens van ons ontvangen.

 

Wettelijke verplichtingen

Wij kunnen persoonsgegevens op grond van een wettelijke verplichting doorgeven aan de overheid of gerechtelijke instanties.

 

Beveiliging

Voor de beveiliging van de eBooks, zullen watermerken worden geplaatst in de betreffende bestanden. Zoals geldt bij bijna alle eBook aanbieders is het om deze reden in sommige gevallen nodig dat persoonsgegevens worden verstrekt aan een derde partij. Wij behouden ons het recht voor om, indien een gebruiker heeft gehandeld in strijd met onze algemene voorwaarden, bijvoorbeeld als een gebruiker aan hem ter beschikking gestelde eBooks aanbiedt op torrent-sites, gegevens van deze gebruiker aan derden te verschaffen als dat nodig is bij de uitvoering van een wettelijke of contractuele verplichting.

 

Overige doorgifte

In andere gevallen geven wij de persoonsgegevens van onze bezoekers alleen door aan derden als de betrokkene hiervoor uitdrukkelijk toestemming heeft gegeven.

 

Beveiliging

Wij proberen altijd er voor te zorgen dat persoonsgegevens goed beveiligd worden. Zo maken wij op onze website gebruik van een versleutelde verbinding (SSL/TLS). Van de medewerkers van Elly’s Choice die toegang hebben tot persoonsgegevens eisen wij dat zij daar vertrouwelijk en volgens de privacy regels mee omgaan. Met eventuele derden die betrokken zijn bij de bewerking van persoonsgegevens hebben wij duidelijk afspraken gemaakt over de behandeling en de beveiliging van persoonsgegevens.

 

Inzage, correctie en wijziging van gegevens

Een abonnee of gebruiker van onze dienst of onze website kan ons altijd verzoeken om inzage in en/of correctie of verwijdering van de gegevens die wij van hem/haar hebben verwerkt. Je kunt hiervoor contact opnemen met onze klantenservice via de hierboven opgenomen adresgegevens. Wij zullen binnen 4 weken op dit verzoek reageren.



Cookies

Elke website/applicatie is wettelijk verplicht de gebruiker te informeren over 'cookies' en toestemming te vragen voor het gebruik hiervan. Ook de website/applicaties van Elly’s Choice maken gebruik van cookies.

 

Wat zijn cookies?

Cookies zijn kleine bestanden die jouw voorkeuren tijdens het surfen onthouden en opslaan op je computer. In een cookie zijn geen persoonlijke gegevens als naam, adres en leeftijd opgeslagen. Cookies van Elly's Choice zijn veilig voor je pc, tablet of telefoon. Wij gebruiken cookies om je te herkennen als je de Elly's Choice website bezoekt en om bijvoorbeeld te zorgen dat de website goed en eenvoudig voor je werkt.

 

Welke cookies gebruikt Elly’s Choice?

De website van Elly’s Choice maakt gebruik van de volgende cookies:

 

1. Functionele cookies

Dit zijn cookies die noodzakelijk zijn om naar behoren te kunnen surfen door de sites. Met behulp van deze cookies wordt bijvoorbeeld onthouden of je ingelogd bent etc. Voor het gebruik van deze cookies hoeven we geen toestemming te vragen.

 

2. Cookies voor websitestatistieken

Wij maken met jouw toestemming bij Elly's Choice gebruik van een systeem om te analyseren welke pagina's het beste worden bezocht, via welke browser mensen surfen (Internet Explorer, Chrome, Firefox, Safari, etc.), of je een groot scherm hebt, etc. Op basis daarvan kunnen we onze website verbeteren. Deze gegevens gebruiken we niet om er achter te komen wie je bent, maar alleen om je bezoek aan onze site te analyseren.

 

3. Cookies van externe partijen

Via onze website worden met jouw toestemming cookies geplaatst van derde partijen als onderdeel van een affiliate of een analytics-dienst. Wij gebruiken deze diensten om surfgedrag bij te houden en om inzicht te krijgen in het gebruik van de website door bezoekers. Deze derde partijen kunnen deze informatie aan derden verschaffen indien zij daartoe wettelijk verplicht zijn, of voor zover anderen namens deze derden de informatie verwerken. Wij hebben hier geen invloed op.

 

De informatie die deze derde partijen verzamelen wordt zo veel mogelijk geanonimiseerd. IP-adressen worden nadrukkelijk niet meegegeven. Gegevens die worden verzameld met deze cookies kunnen worden opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Wij hebben daar geen invloed op.

 

Social media netwerken

Via buttons en links op onze website kan informatie over onze diensten, of over eBooks worden gedeeld via verschillende social media netwerken zoals Facebook en Twitter. Voor deze functionaliteit kunnen cookies worden geplaatst door het betreffende social media netwerk. Gegevens die worden verzameld met deze cookies kunnen worden opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Wij hebben daar geen invloed op. Voor informatie over hoe deze social media netwerken uw (persoons)gegevens en cookies verwerken, verwijzen wij u naar de respectievelijke websites.

 

Hoe kan ik cookies uitzetten?

Meer informatie omtrent het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies kun je vinden in de instructies en/of met behulp van de Help-functie van jouw browser. .

 

Het uitschakelen van cookies heeft alleen gevolgen voor de computer én browser waarop je deze handeling uitvoert. Indien je gebruikmaakt van meerdere computers en/of browsers dien je deze handeling zo vaak als nodig te herhalen.

 

Het uitschakelen van cookies kan ertoe leiden dat bepaalde inhoud en/of een of meer functionaliteiten op de website/applicaties niet meer beschikbaar zijn.

 

Indien je cookies van derden wilt uitschakelen kun je dit ook aangeven op de website http://www.youronlinechoices.com/be-nl/.

 

Wijziging Privacy- en cookieverklaring

Wij kunnen deze Privacy- en cookieverklaring in de toekomst uitbreiden of wijzigen. Belangrijke en/of ingrijpende wijzigingen zullen wij op een duidelijke manier communiceren. Waar nodig zullen wij om ondubbelzinnige toestemming verzoeken. Door daarna gebruik te blijven maken van onze website ga je akkoord met eventuele wijzigingen. Houd voor alle wijzigingen regelmatig deze pagina in de gaten.